MAGAZINE ORIËNTATIE

Kies een oriëntatie voor jouw magazine. Je kunt kiezen voor responsive magazine of een liggend of staand magazine (ook wel: landscape of portrait). De oriëntatie bepaalt welke templates je kunt gaan gebruiken voor je magazine.

Responsive

Wanneer je kiest voor responsive, dan worden de pagina's aangepast aan de schermafmeting door contentelementen te herschikken opdat ze zowel op grotere als kleinere schermen passen. Het magazine kan zowel liggend als staand bekeken worden.

In veel gevallen zal een responsive oriëntatie de voorkeur hebben. De inhoud van de pagina wordt aangepast aan de staande of liggende weergave op de tablet en op de smart phone.

oriëntatie draait

Vaste oriëntatie

Wanneer je kiest voor liggend of staand, dan worden de pagina's geoptimaliseerd voor liggend of staand gebruik. Wordt het magazine in de andere orientatie bekeken, dan verschijnt er een bericht, waarin gevraagd wordt het scherm te draaien.

Soms verdient een vaste orientatie de voorkeur. Bijvoorbeeld wanneer het magazine speciaal geschikt moet zijn om op een desktop te tonen. Je kunt er dan voor kiezen om het magazine te optimaliseren voor een liggende oriëntatie.

liggend of landscape

Please rotate your device