Content elementen

Je bouwt je magazinepagina's op uit content elementen. Hier vind je het overzicht van de verschillende elementen die je op een pagina kunt invoegen. Content elementen worden geplaatst in een blok waarvan je de instellingen kunt opgeven.

Video: content elementen

0:21 tekstparagraaf
0:28 tekst met iframe
0:55 tekst met pop up
1:03 1,2,3 of 4 kolommen
1:41 dossier
2:02 interactieve kaart
2:16 poll
2:31 afbeelding met link
2:44 Social media opties
3:10 Foto albums
3:40 Video's

Tekstparagraaf

tekst met iFrame

Met het element 'Tekstparagraaf' definieer je een tekstblok en voeg je tekst in op je pagina.

Tekst met iFrame

Het element 'Tekst met iFrame' is een tekstparagraaf waar je een link aan kunt hangen. Die link wordt geopend in een venster (een iFrame) dat op de pagina wordt plaatst. Als je dit venster sluit ben je weer terug in je magazine. Zo kun je lezers content uit andere websites laten zien terwijl ze toch binnen de context van je magazine blijven.

Tekst met pop-up

Tekst met pop-up

Het element tekst met pop up is aanklikbaar en opent een pop-up waarin je meer informatie kunt presenteren.

 

 

 

Scrollende pagina's verdelen in kolommen

Scrollende pagina's verdelen in kolommen

Verdeel in 2, 3 of 4 kolommen' is een element dat specifiek is voor de scrollende pagina's. Een scrollende pagina heeft immers geen vaste hoogte maar is zo lang is als de hoeveelheid content die je erop plaatst. Voor ieder element is in principe de breedte van de pagina gereserveerd.

Als je op een scrollende pagina dingen naast elkaar wilt plaatsen, moet je de pagina eerst verdelen in 2, 3 of 4 kolommen. Daarna kun je binnen die kolommen andere content-elementen plaatsen.

Dossier

Dossier

Het 'Dossier' is een content-element waarmee je op de pagina een lijst van een aantal pagina's uit je magazine kunt maken. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om automatisch een inhoudsopgave van je magazine of een deel daarvan te maken. Je kiest een start- en een eindpagina en bepaalt de instellingen van de lijst.

 

Interactieve kaart

Interactieve kaart

De interactieve kaart is een afbeelding waarop je markers kunt invoegen die een pop-up openen. Bijvoorbeeld een landkaart met markers die informatie geven over verschillende locaties op deze kaart.

 

 

Poll

Poll

De poll kun je invoegen voor interactie met je lezers. Je kunt een vraag stellen en vijf opties geven waarop de lezer kan stemmen. Na het uitbrengen van je stem zie je de uitslag.

Afbeelding met link

Een afbeelding met link opent een andere pagina of een andere website. Deze kun je openen in een iframe, een nieuw venster of het huidige venster

Social media opties

Magzmaker kent verschillende social media opties zoals een 'Facebook like en share button' waarmee je mensen een Facebook pagina kunt laten liken vanuit je blad.
Je kunt ook een 'Facebook wall' tonen in je blad, een 'Twitter profiel' of een 'Twitter zoek widget' die je hebt samengesteld in Twitter.

Fotoalbums

Fotoalbums

Tenslotte zijn er verschillende content-elementen waarmee je beeld en geluid aan je magazine kunt toevoegen:

Fotoalbums die je hebt aangemaakt kun je op verschillende manieren weergeven: verhalend, illustratief, tegels, foto met pop-up en een rasterweergave.

Video

Video's die je invoegt kun je laten afspelen in een pop-up venster of binnen het blok op de pagina. Video's kun je in de Mediamanager van Magzmaker plaatsen maar we raden aan om ze op Youtube of Vimeo te zetten en van daaruit te laten afspelen door de link te kopiëren en in het video-element te plaatsen.