Werken met de tekst editor

Met behulp van de tekst editor kunt je de teksten opmaken. De volgende functies zijn beschikbaar:

editor

Van links naar rechts en van boven naar beneden:

bold italic underline

• B (Bold): de geselecteerde tekst vet maken;
  • I (Italic): de geselecteerde tekst schuin zetten;
  • U (Underline): de geselecteerde tekst onderlijnen;

Opmaak en opsomming

• Quote: een tekst als quote aanmerken;
  • Opsomming met tekens: een opsomming met tekens maken;
  • Opsomming met cijfers: een opsomming met cijfers maken;

Link en anker

Knippen en plakken

• Knippen: de geselecteerde tekst knippen;
  • Kopiëren (Ctrl C): de geselecteerde tekst kopiëren;
  • Plakken (Ctrl V): een eerder gekopieerde tekst plakken;

redo undo

• Ongedaan maken: laatste actie ongedaan maken
  • Opnieuw: laatste actie opnieuw uitvoeren.

HTML switch

•  HTML: bekijk de broncode in de HTML-mode

Mediamanager

•  Media manager : toevoegen van bestanden (afbeeldingen, audio, video en documenten) aan je teksten met behulp van de Media manager;

Lijn

•  Lijn : toevoegen van een lijn;

symbol gum

• Een bijzonder teken invoegen :selecteer speciale tekens. Bijvoorbeeld ‘ë’ of ‘à’. De editor plaatst automatisch de code waarmee het speciale letterteken in internetbrowsers goed te zien zijn;
  • Verwijder opmaak: verwijdert alle opmaak - koppen en stijlen – die in tekst zijn aangebracht;

Opmaak

• Paragraaf en koppen: de geselecteerde tekst een paragraaf- of kopstijl geven. Maak een keuze uit paragraaf of kop 1 t/m 6. Deze stijlen kun je in de module 'Editie instellingen' aanpassen;

Lettertype

• Opmaak: de geselecteerde tekst een stijl geven. Deze stijlen kun je in de module 'Fonts & Tekststijlen' aanmaken met de WYSIWYG stijlen;

Stijlen

• Lijnhoogte: de geselecteerde tekst een eigen lijnhoogte geven, door een percentage van de standaard lijnhoogte te selecteren;

tekstkleur en achtergrondkleur

• Tekstkleur: de geselecteerde tekst een kleur geven;
  • Achtergrondkleur: de achtergrond van de geselecteerde tekst een kleur geven.

Stijlen

• Icons: een icon toevoegen aan de tekst.

Er is keuze uit diverse sets: Web Application, File Type, Spinner, Form, Control, Currency, Text Editor, Directional, Video, Player, Brand, Medical.