Editie instellingen
Standaard worden de instellingen voor een editie overgenomen uit de Magazine instellingen. Wanneer je dat wilt kun je in de Editie instellingen afwijkende waarden invoeren.

Een template kiezen

Een template kiezen
In Magzmaker heb je de keuze uit 3 verschillende groepen templates: Mijn Templates, Blanc templates en Standaard templates

Pagina instellingen

Pagina instellingen
De belangrijkste instellingen zijn: de paginatitel, de achtergrondkleur, een eventuele achtergrondafbeelding of achtergrond-video.

Een pagina bewerken

Een pagina bewerken
Je ziet hier de contentblokken uit het template dat je hebt gekozen. In Magzmaker werk je dus in de pagina zelf. Zo zie je direct het effect.

Content elementen

Content elementen
Je bouwt je magazine pagina's op uit content elementen. Je ziet hoe ze geplaatst worden en welke instellingen je kunt opgeven.

Een editie beheren

Een editie beheren
Vanuit de boomstructuur kun je de volgorde van pagina's aanpassen, pagina's bewerken of acties uitvoeren die op de hele editie betrekking hebben.

Media manager

Media manager
Dit is de plek waar je de verschillende mediabestanden van je magazine kunt uploaden en beheren: afbeeldingen, video, audio en pdf-documenten.

Fotoalbums
Binnen de module 'Fotoalbums' kun je je fotoalbums beheren. Fotoalbums die je hebt aangemaakt kun je vervolgens op verschillende manieren weergeven.

Kiosk
Een overzicht van alle gepubliceerde edities van het magazine. Standaard wordt de laatst gepubliceerde editie prominent in beeld gebracht. Het is mogelijk om hierbij een korte omschrijving van het magazine te plaatsen.

Statistieken
Hier wordt beschreven welke definities en meetmethoden er binnen de statistieken van Magzmaker worden gebruikt.