Beperk laadtijden van afbeeldingen

De afbeeldingen die je gebruikt zijn in de meeste gevallen de zwaarste elementen op de pagina. Zij bepalen in grote mate de benodigde downloadtijd en daarmee de laadtijd van je magazine. Gebruik altijd afbeeldingen van goede kwaliteit maar je kunt je magazine sneller maken door afbeeldingen te optimaliseren. Tips:

• Kies het optimale bestandsformaat. Voor foto's kun je JPG gebruiken, voor lijntekeningen GIF en voor transparante afbeeldingen PNG;
  • Sla een JPG-bestand altijd op als RGB;
  • Maak de afbeelding niet groter is dan nodig is, maar let hierbij wel op de paginaresolutie. Zie hieronder de paragraaf over paginabreedte en hoogte;
  • Comprimeer de afbeeldingen. In Photoshop kan dit bijvoorbeeld met de optie 'Save for web';
  • Gebruik eventueel een hulpprogramma als Smushit om het aantal kb van afbeeldingen kleiner te maken.

Paginabreedte en - hoogte

Vaste pagina's hebben binnen het CMS een verhouding van 850 x 600 pixels. De breedte van het werkvlak van een scrollende pagina is 850 pixels.

• LET OP: dit betreft het werkvlak van het CMS. Het beeld zal uiteindelijk worden geschaald naar het apparaat waarop het getoond wordt. Dit vlak kan ook een grotere resolutie hebben!
  • Om aan de HD standaard te voldoen bevelen we aan om voor achtergrondafbeelding een formaat te gebruiken van minimaal 1530 × 1080 pixels en bij voorkeur 1700 x 1200 pixels voor een optimaal resultaat.

verhouding van vaste paginabreedte fluid pagina