Fontgrootte in pixels

De grootte van een font (lettertype) wordt binnen Magzmaker aangegeven in pixels. Met font grootte in pixels zet je de grootte van het font vast en kan deze door de lezer van het magazine niet zelf worden aangepast. De pixels relateren direct aan de beeldschermgrootte en -resolutie en de fontgrootte kan dus per apparaat verschillen.

Omdat Magzmaker werkt met schaalbare pagina's zullen de fonts meeschalen met de beschikbare resolutie van het gebruikte apparaat. Zo worden teksten altijd optimaal weergegeven.

Standaardwaarden in Magzmaker

De standaardwaarden voor de paragraaf (P) en koppen (H1 t/m H6) kunnen bij het opzetten van het magazine ingesteld worden in de Editie instellingen. Standaard worden waarden zoals opgeslagen in de Magazine instellingen gebruikt.

Aanbevolen waarden voor fontgrootte

Een browser heeft als default- of basiswaarde 16 pixels. W3C* heeft op basis hiervan onderstaande waarden aanbevolen. De ook door ons aanbevolen fontgrootte voor lopende teksten (p of paragraaf) van 16 pixels is goed leesbaar op alle apparaten (desktop, tablet en smartphone).

Aanbevolen pixelgrootte

World Wide Web Consortium