Hyperlinks

Een hyperlink is een link naar een andere pagina binnen het magazine of een pagina op een andere site. Wanneer je bezoeker op de (hyper)link klikt wordt hij doorgelinkt. Je kunt ook een hyperlink naar een specifieke plaats op een pagina maken met behulp van een anker.

Een hyperlink toevoegen

1. Selecteer in de teksteditor de tekst waaraan je de link wilt toevoegen;
  2. Kies voor link toevoegen om een hyperlink aan de selectie toevoegen;
  3. De link selector verschijnt. Voer nu de gewenste link in;

Link selecteren
    • - Voor een interne link kunt je de betreffende pagina in de boomstructuur selecteren. De geselecteerde pagina kleurt blauw en verschijnt in de URL balk.
    • - Een externe link kunt zelf intypen. Denk er aan dat je de volledige URL gebruikt en begint met http://. TIP: Je kunt de pagina waar je naartoe wilt linken in een browser openen en de URL uit de adresbalk kopiëren en in het URL veld plakken. Zo weet je zeker dat je link correct is.
    • - Je kunt ook een e-mailbericht openen met “mailto” gevolgd door een e-mailadres. Bijvoorbeeld mailto:naam@site.nl.
  4. Selecteer het doel:
    Automatisch: er wordt geen doelinstelling aan de link toegevoegd;
    Link opent in nieuw browser: de link opent in een nieuw venster (meest geschikt voor externe links én voor links naar pdf- of wordbestanden);
    Link opent in hetzelfde venster: de link opent in hetzelfde venster (meest geschikt voor interne links).

TIP: Gebruik het contenttype iFrame om een externe site binnen het magazine te openen.
  5. Sla de link op met 'Link invoegen'.

Een hyperlink verwijderen

1. Selecteer in de teksteditor de tekst waarvan je de link wilt verwijderen;
  2. Kies voor unlink een bestaande hyperlink van de selectie verwijderen;
  3. Sla je wijzingen op met 'Opslaan & sluiten'.