Ankers

Een anker is een link naar een bepaalde tekst op een pagina van je magazine. Zo zal je bezoeker niet bovenaan de betreffende pagina terechtkomen maar uitkomen op een specifieke plek op die pagina. De link naar de pagina wordt hiervoor uitgebreid met een zogenaamd anker. In plaats van
http://www.magazine.nl/paginanaam wordt het http://www.magazine.nl/paginanaam#ankernaam.

Een anker toevoegen

1. Plaats je cursor in de tekst editor op de positie waar je het anker wilt plaatsen;
  2. Kies voor anker anker toevoegen;
  3. Er verschijnt een scherm waarin je een naam voor het anker in kunt voeren. Kies een unieke en logische naam. En klik op Insert (Toevoegen);
    Anker toevoegen
  4. Er verschijnt nu een anker in de tekst op de plaats waar je cursor stond;
  5. Sla je wijzingen op met 'Opslaan & sluiten'.

Een hyperlink naar een anker maken

1. Selecteer in de tekst editor de tekst waaraan je de link naar het anker wilt toevoegen;
  2. Kies voor link toevoegen: een hyperlink aan de selectie toevoegen;
  3. De link selector verschijnt. Selecteer de betreffende pagina in de boomstructuur. De geselecteerde pagina kleurt blauw en verschijnt in de URL balk;
  4. Kies nu voor anker om een anker toe te voegen;
  5. Er verschijnt een kader met de beschikbare ankers op de geselecteerde pagina. Klik op het door je gewenste anker;
  6. Het anker wordt nu aan je interne link toegevoegd;
  7. Sla je wijzingen op met 'Opslaan & sluiten'.