Fonts & tekststijlen

icon fonts en tekst stijlen Je kunt in de module 'Fonts en tekststijlen' extra fonts (lettertypen) aan de standaard set van fonts in Magzmaker toevoegen en eigen (WYSIWYG) tekststijlen aanmaken.

Fonts toevoegen

Font Squirrel

icon fonts en tekst stijlen Je kunt in de module 'Fonts en tekststijlen' extra fonts (lettertypen) aan de standaard set van fonts in Magzmaker toevoegen.

• Zoek het bestand van het font dat je wilt toevoegen op (.ttf, .woff, .svg of .eot);
  • BELANGRIJK! Gebruik de generator fontsquirrel om ontbrekende bestandsformaten aan je font toe te voegen*/**;
  • Maak een zip-bestand;
  • Upload het .zip-bestand met de Fonts module;
  • Onder 'GEUPLOADE FONTS' zie je een lijst met fonts gegroepeerd bij font naam. Hier kun je de fonts toevoegen aan je magazine;
  • Geef je font een herkenbare naam. Je ziet deze naam binnen Magzmaker terug overal waar je een keuze uit de beschikbare fonts kunt maken.
  • Onder 'ACTIEVE FONTS' zie je de lijst met fonts die je hebt toegevoegd. Fonts die je niet gebruikt kun je hier verwijderen.

*) Zorg er wel voor dat je de rechten hebt om deze fonts te mogen gebruiken.
**) Een font moet via een webfont-generator worden omgezet naar een aantal formaten die voor de weergave bij online gebruik in de verschillende browsers nodig zijn (.ttf, .eot, .svg, .woff, .woff2 ). Anders zal het font niet in alle browser goed getoond kunnen worden!

Een nieuw font uploaden