Fotoalbums

Binnen de module fotoalbums kun je je fotoalbums beheren. Je kunt de naam van het fotoalbum wijzigen en als je op een foto album klikt kun je deze bewerken.

Een nieuw fotoalbum toevoegen

Een nieuw fotoalbum toevoegen

Een nieuw fotoalbum toevoegen doe je door eerst een titel in te geven en op de knop fotoalbum toevoegen te drukken. Als je dit hebt gedaan staat er een nieuw fotoalbum.

FotoalbumKlik hier op 'No Photo' en je komt in de fotoalbum editor terecht.

Fotoalbum editor

De photo-album editor is te bereiken vanuit de module 'Fotoalbums', maar ook vanaf de pagina's waarop een fotoalbum is geplaatst. Klik daar op 'Edit photo album' om foto's binnen het album aan te passen of toe te voegen.
Edit photo album

  • Bij de tab Foto's toevoegen kun je volgens het drag en drop principe foto's aan dit album toevoegen.
  • Bij de tab Foto's sorteren kun je de volgorde van de afbeeldingen wijzigen. Je kunt ze hier ten opzichte van elkaar verplaatsen door ze te slepen.
  • Bij de tab Beschrijving toevoegen kun je per afbeelding de titel wijzigen van de betreffende foto. Ook kun je hiereen beschrijving toevoegen. Afhankelijk van de verschijning van het album dat je kiest wordt deze beschrijving al dan niet bij de foto getoond.


Wanneer je klaar bent met het bewerken van het foto-album klik je op 'Afsluiten' om terug te gaan naar de module Fotoalbums of de magazinepagina.
Fotoalbum Afsluiten

Het content element fotoalbum

fotoalbum Fotoalbums die je hebt aangemaakt kun je op verschillende manieren weergeven. Er zijn content elementen 'Fotoalbum-verhalend', 'Fotoalbum-illustratief', 'Fotoalbum-tegels', 'Fotoalbum-foto met pop-up' en een fotoalbum met een rasterweergave.

Fotoalbum - illustratief

fotoalbum illustratiefEen illustratief fotoalbum zonder onderschrift waar de lezer doorheen kan swipen. Met optioneel de mogelijkheid voor 'autoplay'*. Volledig responsive.
*) Let op: autoplay werkt niet op de i-pad of i-phone.

Fotoalbum - verhalend

Fotoalbum - verhalend

Een beeldvullend fotoalbum, waarmee je een verhaal vertelt. Met titel en onderschrift. Teksten zijn zelf te stijlen en te positioneren op het fotovlak. Te gebruiken op volledige breedte, ook in responsive templates toepasbaar.

Fotoalbum - tegels

fotoalbum tegelsEen foto-overzicht met van tegels. Zo maak je een overzichtelijke presentatie van alle beelden die in het album zitten. De tegels openen een pop-up met daarin de foto met onderschrift. Swipe verder naar de overige foto's.

Fotoalbum - raster

fotoalbum gridEen foto-overzicht op basis van een raster. Zo maak je een aantrekkelijke presentatie van de beelden die in het album zitten. De tegels openen een lightbox met daarin beeldvullend de foto met onderschrift. Swipe verder naar de overige foto's.
Te gebruiken op volledige breedte, ook in responsive templates toepasbaar.

Het gebruik van een raster voor een fotoalbum

Er zijn twee raster sjablonen om uit te kiezen: 1-3-1 en cirkel.

raster 131Raster 1-3-1

 

raster cirkelRaster cirkel

 

Het gekozen raster zal van linksboven kloksgewijs worden gevuld met de foto's die zich in het gekozen fotoalbum bevinden. Het is niet nodig om het raster volledig op te vullen! Met vier of vijf foto's kan ook een goede indeling bereikt worden:

gedeeltelijk gevuld rasterRaster 1-3-1 gevuld met 4 foto's

 

gedeeltelijk gevuld rasterRaster cirkel gevuld met 5 foto's