Google Analytics code genereren

Magzmaker voorziet zelf in statistische gegevens maar je kunt ook Google Analytics toevoegen als extra statistiekfunctie. Geef de code via een ticket door.

Google Analytics code genereren

Maak eerst een Google Analytics account aan om een Google analytics code te kunnen genereren.

Kies binnen jouw account bij het aanmaken van een nieuwe instelling ('Create new property') voor 'Website' en niet voor 'Mobile App'. Met Magzmaker maak je immers een HTML5 gebaseerd magazine, dat op alle platforms te bekijken is.

GA property settingsVul vervolgens de benodigde gegevens in:

• Website naam: de naam van jouw magazine;
  • Website URL: de URL van jouw magazine;
  • Industry category: de sector waar de doelgroep van ouw magazine zich bevindt;
  • Time Zone: het land waar jouw magazine zich op richt, waarschijnlijk zal dit Nederland (Netherlands) zijn;
  • Kies nu voor Get Tracking ID;
    Get Tracking ID
  • Kopieer de code.