Vorm & stijl

pijlenset

Hoe wordt de vormgeving en stijl van jouw blad? Zorg er voor dat je een idee hebt over de volgende elementen:

• Logo
  • Font: Magzmaker biedt een ruime keuze uit standaard fonts, maar om je eigens stijl te bepalen is het natuurlijk ook mogelijk zelf fonts toe te voegen. Sommige fonts zijn vrij te downloaden, maar voor het gebruik van (meer bekende) fonts moet ook regelmatig betaald worden;
  • Tekststijlen. Opmaak van koppen, teksten, hyperlinks, streamers
  • Kleur: kleurnummers in hexadecimale notering (#000000 tot #FFFFFF)
  • Icons en andere stijlelementen
  • De pijlenset om mee door het magazine te navigeren kan gekozen worden in 'Editie instellingen'.

Magazine icon

magazine icon

Het icon voor je magazine wordt gebruikt op het bureaublad van je tablet of telefoon als je lezer het adres van je magazine in het beginscherm van haar tablet of telefoon plaatst. Ook wordt dit icoon gebruikt als favicon in je browser.

• Icon: Upload het icon waarmee het magazine op het beginscherm van een tablet of ipad geplaatst kan worden. Bestandsformaat: .png, .gif of .jpg. Afmeting: vierkant en minimaal 144x144 pixels. Standaard is het Magzmaker icon aanwezig.

Content verzamelen

Naast vormgevings- en stijlelementen heb je content nodig om de pagina's van het magazine op te gaan maken.