Pagina instellingen

Van iedere pagina die je maakt kun je de eigenschappen instellen. De belangrijkste instellingen zijn: de paginatitel, de achtergrondkleur, een eventuele achtergrondafbeelding of achtergrond-video en de beschrijving van de pagina zoals die wordt getoond in zoekmachines en sociale media.

Video: Pagina instellingen

0:07 Pagina instellingen
0:26 Pagina titel en URL deel
1:12 Marges tot pagina-inhoud
1:35 Achtergrondafbeelding
2:17 Achtergrondvideo
2:32 Achtergrondkleur
3:07 Search engine optimization & Social media
3:15 Meta beschrijving
3:42 Beoogd zoekdoel

Paginatitel en URL deel

Paginatitel en URL

De paginatitel verschijnt in de inhoudsopgave van je magazine. Magzmaker leidt uit de paginatitel automatisch het URL-deel van de pagina af. Dit is het internetadres dat te zien is in je browserbalk. Je kunt paginatitel en URL-deel allebei later nog aanpassen.

• Let er wel op dat zodra je het URL-deel aanpast, je alle interne links in je magazine naar deze pagina zult moeten nalopen om te voorkomen dat eerder gemaakte links naar deze pagina niet meer werken.
  • Bij het aanpassen van het URL-deel van je coverpagina zul je zelfs de links van alle pagina's moeten aanpassen omdat het URL-deel van de coverpagina vóór het URL-deel van alle pagina's komt te staan.

Geef bij een scrollende pagina de marges aan

marges tot de pagina-inhoud

Bij een scrollende pagina kun je in de pagina-instellingen ook de marges van de randen van de pagina tot de achtergrondafbeelding aangeven. Zet je bijvoorbeeld de marge van de bovenkant op 300 pixels en de linker- en rechtermarge op 50 pixels, dan begint de content op 300 pixels vanaf de bovenkant en blijft aan de linker- en rechterkant een marge van 50 pixels vrij.

Achtergrondafbeelding, - video, -kleur

Achtergrondafbeelding, - video, -kleur

Onder de marges vind je het veld waarin je de achtergrondafbeelding kunt selecteren. Zorg ervoor dat de afbeelding die je als achtergrond gebruikt minimaal 1700x1200 pixels meet. Dit is 2 keer de grootte van je werkoppervlak van 850 bij 600 pixels. Door de achtergrondafbeelding twee keer zo groot te maken, zorg je ervoor dat hij op elk device en scherm scherp getoond wordt. Zou je afbeeldingen gebruiken die kleiner zijn dan 1700x1200 pixels, dan gaat Magzmaker deze zelf opschalen tot het gewenste formaat en dat kan onbedoelde effecten geven.
Daaronder kun je een link naar een youtube of vimeo video plaatsen die op de achtergrond zal worden afgespeeld. Hiervoor kun je het beste de directe link naar de video nemen. Die vind je door op de delen knop te drukken in Youtube of Vimeo.

Vervolgens kun je de achtergrondkleur van de pagina instellen. Bij een vaste pagina beslaat de achtergrondkleur de hele pagina. Let op: als je op een vaste pagina zowel een achtergrondkleur als een achtergrondafbeelding zou gebruiken, dan zie je alleen de achtergrondafbeelding. De achtergrondkleur zit daarachter en die zie je dan dus niet. Bij een scrollende pagina kan dit wel, omdat de achtergrondkleur hier over de achtergrondafbeelding heen valt. Bij het omlaag scrollen zie je dus de achtergrondkleur achter de content van de pagina verschijnen.

Metabeschrijving

Tenslotte kun je in de pagina-instellingen bepalen hoe je pagina wordt gevonden en weergegeven door zoekmachines en social media. In het veld Metabeschrijving kun je een korte omschrijving van de pagina geven van maximaal 150 tekens. Vergeet dit niet want het bevordert de zoekresultaten voor je pagina!

Onderin de pagina-instellingen zie je hoe de tekst die je invoert bij de metabeschrijving wordt overgenomen door zoekmachines als Google en door de sociale media waarop je je Magzmaker pagina's kunt delen: Facebook, Twitter, Linkedin, PInterest en Google+.

Beoogd zoekdoel

Beoogd zoekdoel

Tenslotte kun je in het veld 'Beoogd Zoekdoel' de woorden invoeren waarop je gevonden wilt worden. Je ziet dan of deze woorden deel uitmaken van de titel, het URL-deel en de metabeschrijving van je pagina.